moyen le plus simple de faire Appétissant Mango sticky rice 🇹🇭
Mango sticky rice 🇹🇭. Mango sticky rice (Thai: ข้าวเหนียวมะม่วง, RTGS: khaoniao mamuang, pronounced [kʰâ(ː)w.nǐa̯w mā.mûa̯ŋ]) is a traditional Thai dessert made with glutinous rice, fresh mango and coconut milk. This mango sticky rice recipe requires just a few ingredients. Use the ripest mangoes you can find, good-quality coconut milk (avoid "lite" options), and Thai Also called glutinous rice or sticky rice, it can be found at Asian food stores and well-stocked supermarkets.
Ripe mangoes are key to creating the best mango sticky rice. This mango sticky rice is a delicioud Thai dessert combining coconut rice and mango. However, Thai sticky rice takes dessert to a whole new level. Vous pouvez cuisiner Mango sticky rice 🇹🇭 utilisant 12 Ingrédients et 7 instructions. Voici comment vous cuisinez ça.
ingrédients de la recette Mango sticky rice 🇹🇭
- C'est of Gâteau de riz gluant.
- Préparer 120 g of riz gluant.
- C'est 100 ml of lait de coco.
- Préparer 2 of cas de sucre.
- Préparer 2 of pincées de sel.
- C'est of Crème coco de nappage.
- Préparer 50 ml of lait de coco.
- C'est 2 of cac de sucre.
- C'est 1 of pincée de sel.
- Vous avez besoin of Décoration.
- C'est 1 of mangue.
- Préparer of Poudre de noix de coco.
Combined with a sweet coconut milk sauce and fresh mango, this mango sticky rice recipe is moreish and will have you coming back for more. For Thai mango sticky rice, the sticky rice is steamed, mixed with thick coconut cream and sugar, paired with perfectly ripe yellow sweet mango, served with some extra coconut cream on the top to make it even better, and finally often some crispy yellow mung beans are sprinkled on the very top. Sticky rice flavored with sweet coconut milk and served with fresh mango is a beloved dessert in Thailand. You only have to try it once to understand why it's a Thai favorite!
Mango sticky rice 🇹🇭 pas à pas de recette
- Faire tremper dans 2 ou 3 fois son volume d'eau le riz gluant. Le faire tremper 1 nuit (si vous vous y prenez tard les faire tremper au moins 4 heures)..
- Bien essorer le riz. Le faire cuire à la vapeur dans votre cuiseur vapeur enroulée dans un torchon propre mouillé au préalable. Faites cuire 20 minutes..
- Faites chauffer le lait de coco, le sucre et le sel. Ajouter le riz chaud et cuit. Faites cuire 3 à 4 minutes. Puis couvrez et laisser imbiber 10 minutes hors du feu..
- Mettre votre gâteau de riz gluant dans un petit bol ou un petit moule à donuts. Mettre au frais et démouler délicatement..
- Pendant ce temps préparer la crème de nappage en faisant chauffer le lait de coco, le sucre et le sel 5 minutes à feu doux..
- Coupez votre mangue en petits morceaux.
- Dressage : mettez votre gâteau de riz, déposez vos morceaux de mangue autour, ajoutez la crème coco sur le gâteau et de la poudre de noix de coco..
When I started testing this recipe, I took one bite and was transported back to Thailand. When mangos were in season in early. Mango Sticky Rice is sweetened sticky rice with fresh mangoes. This dessert is very popular in Thailand and Southeast Asia. Sticky rice is commonly served with a sweet or savory topping of lentils or beans.
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